Nationaal amusement

Trouw zit ik elke zondagavond net zoals 4 miljoen andere landgenoten te zondigen voor de buis. Volledig tegen mijn principes in geniet ik meer dan ooit van koeienpoep, tractors en onverstaanbare plattelandsbewoners. Zeker is dat deze wekelijkse love-storie niet romantischer is dan een gemiddelde ‘little house on the prairie’-aflevering, maar toch boeit het me. Deze foute datingshow herinnert mij eraan waarom ik nooit standaard clichés heb gebruikt tijdens mijn kortstondige verkeringsexperimenten in mijn puberteit.

Vanaf de eerste aflevering denkt heel Nederland al te weten welke blonde stoot de nieuwe vriendin wordt van deze schijnbaar romantische boeren. Bij uitstek worden niet alleen jonge dames gezocht voor deze wat rimpelige plattelandsbewoners, ook een levensechte homo-boer maakt deel uit van deze regelrechte kijkcijfer hit. Genoeg drama in de koeienstal dus.

Starend naar het tussentijdse reclameblok realiseer ik me hoe het moet zijn om als boer met je snufferd voor de camera te staan. Je boerderij wordt ineens bemand door drie rusteloze vrouwen, je badkamer staat vol crèmepjes, spraytjes en poedertjes en je koeien produceren in het bijzijn van de vrouwen aanzienlijk meer testosteron dan melk.

Dus daar zit ik dan. In de ban van de vrouw-zoekende boeren die zich elke week weer pijnlijk de fout in laten gaan. Heerlijk, oordelen over mensen die je toch niet kent. Vroeger was dat wel anders. Heel het jaar lief zijn, voordat de Sint naar Nederland kwam. Nationaal amusement, die ongemakkelijke stiltes op schoot van de Sint. Ik dacht dat de alles-maar-toch-niets-zeggende ‘ehhs’en ‘aahs’ vooral onder kids voorkwamen, maar deze boeren zijn veel beter in het ongemakkelijk praten dan ik.

Gelukkig weten we allemaal dat de Sint nooit iemand mee naar Spanje zou nemen. In tegenstelling tot de boeren, die nemen meteen 3 (!!) vrouwen mee naar huis. Waar de boeren niet kunnen wachten tot het uiteindelijke oordeel, kan ik niet wachten tot 5 december. Een traditie getrouw spektakel vol zoetigheid, pepernoten en een presentje van de Sint; alle seizoenen Boer Zoekt Vrouw op DVD! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *