Concentratie in crisistijd

Vandaag is het kabinet hun zevende week van onderhandelingen over crisisaanpak ingegaan. Och, och, och, wat hebben we het zwaar. Arie Slob mag zijn handjes gaan vouwen, we hebben de eerste Bijbelse zeven bereikt!

Ja ja, we hebben onze eerste Bijbelse mijlpaal bereik! Dat is zo vreugdevol dat zelfs de jongerenpartijen zich beraden over de grote mensen binnen dit pretpakket-kabinet. Uit protest hebben zij maar een eigen actieplan opgesteld. Hallelujah! Wat nou, ‘die jongeren van tegenwoordig’.. Waar ‘de grote mensen’ van de VVD, het CDA en de PVV rustig onder het genot van een wijntje en het zonnetje zich (schijnen te) beraden over het crisispakket, is Jong-Nederland al hard in de weer voor een wat productiever Nederland.

Toch hoop ik van harte dat we als christelijke partij nu geen vreugdedansje gaan doen. De eerste Bijbelse mijlpijl is bereikt, wie weet op welk idee het kabinet nu komt om een tweede Bijbelse mijlpijl te bereiken. Het heilige cijfer zeven-tig staat nog open, dus wie zich geroepen voelt.. Geertje, u misschien?

Logisch zul je zeggen. Dit is een christelijk kabinet! Zelfs tijdens Pasen wilde Mark, Geert en Maxime per-se vrij van het Catshuis beraad. Maar dat begrijp ik ook, Rutte stond vast te trappelen om de eerste de beste woonboulevard van binnen te bekijken. Want.. dat is toch waar Pasen om draait? Mijn schrik,- en shockgehalte was tamelijk hoog toen Linda de Mol in haar amusante Ik Hou van Holland, openbaarde dat –het ooit zo christelijke- Nederland eerder aan de extra open dagen van woonboulevards denkt bij het horen van de term Pasen, dan aan onze Heer en Heiland Jezus Christus.

Wellicht moeten we maar gaan evangeliseren in woon,- en tuincentra. Met de Bijbel in ons hand prediken tussen de groen, geel en rode open bloeiende tulpen. Bij gebrek aan preekstoelen, gaan we preken op tuinhuisjes. Heilige lotussen uitdelen om het winkelend publiek aan het denken te zetten. En vooral zeven verschillende routes door tuincentra leiden, onder het mom: ‘Het evangelie begint, in het labyrint!’

Ik zie het al voor me. Waar Rutte voorheen alleen luisterde naar masterclass politicologie studenten, wil hij nu alleen nog maar luisteren naar Paas-predikers. Goede articulatie vereist, straks gaat men nog denken dat we Paars-predikers zijn. Net van al het Paarse gedonder af, dat kabinet zien we gelukkig nooit meer terug!

Zo zie je maar, alles is mogelijk. Zelfs mijn concentratie in crisistijd heeft wat moois opgeleverd.
Zeven-tig minuten later staat daar een kant-en-klaar evangelisatie project voor tuincentra. Pasen 2014; here we come. Hallelujah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *