Divorce Hotel

Hoe zal het zijn. Het idee krijgen dat je je moeilijkste periode in je leven doorbrengt in een hotel. Om vervolgens 48 uur de tijd te krijgen met een stuk of 15 camera’s voor je snufferd je hele hebben en houden te verdelen tussen jou en je toekomstige ex-partner. Met alle escapades waarom het huwelijk niet stand heeft gehouden, buiten beeld gehouden. Want dames en heren, ik heet u van harte welkom in het Divorce Hotel. Ik hang uw jassen op, zorg voor een perfect ontbijtje op uw kamer met de meest lekkere bubbeltjeswijn in het veel te grote bubbelbad. Ik ben Kelsey en ik heet u van harte welkom in het Divorce Hotel!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb mijn TV zo ongeveer verbannen uit de woonkamer. Sinds een week of twee zijn er programma’s te bekijken waar ik mijn ogen niet aan wil blootstellen. Ik heb het hier niet over 18+ filmpjes op de late avond, maar meer over het verschrikkelijke –ja, dat vind ik echt- programma ‘Divorce Hotel’. Ik ben bang geworden van dat programma. Het feit dat je inboedel binnen 2 dagen (lees  48 uur: acht en veertig uur!!) verdeeld moet worden , komt meer over als een eerste klas spookhuis. Waarin je wordt ontvangen door zombies met gebroken schedels, je eten bestaat uit kruipende wormen en je wijntje bestaat uit vers bloed. Heerlijk, dat Divorce Hotel. Nou meneer de RTL-baas. Goed gedaan hoor, beetje commerciële shit uit andermans leed halen. Wat kan ik mij ontzettend boos maken over dit soort shit-programma’s. Om dan nog maar te zwijgen over de ruzies die open en bloot op de TV worden besproken. Over zijn nieuwe vriendin, en haar schulden. Over zijn stinkende sokken, en haar schoonmaakbuien. Zij blijkt een leugenaar en hij een vreemdgaander. En dat op de nationale televisie. Chapeau meneer de RTL-baas!

Nu heb ik mezelf de opdracht gegeven om hier een zinnige column over te schrijven, zonder meteen in de aanval te schieten. Maar lieve Pinedo’s (bewoners van Villa Pinedo.nl, red.), ik kan het niet. Het Divorce Hotel waarin je je scheiding regelt in een hotel, waarin je wordt ontvangen door mooie, gelukkige mensen. Maar waar je wordt omringt door camera’s en je luxe droom ineens wordt verwoest door enge zombies en rondkruipende wormen. Waarin je levenspartner ineens je vuurspuwende draak wordt, en jij de vieze heks. Waarin jij om hulp roept, en RTL geld vangt om jouw tranen. Welkom in het Divorce Hotel!